Nieuws

 

Winnaar Dutch Open 2009

Gegevens duif

RingNr NL09-3903240
Naam Bare
Laatste constatering 09-09-2009 15:37:44
Stamboom  

 

Resultaten wedvluchten Dutch open 2008

Datum Vluchtnaam Afstand Positie
05-08-2009 Duffel 125 196
13-08-2009 Zundert 95 207
18-08-2009 Strombeek 155 135
26-08-2009 Epehy 285 72
08-09-2009 Inkorflijst Eindrace 0  
09-09-2009 Creil 380 1

Hans de Vos moet negentien jaar wachten op een nieuw succes

Dinsdag 8 januari 2008 - NIEUWDORP - De fusie in de Zeeuwse duivensport tussen de zaterdag- en zondagvliegerij kwam in 1996 tot stand. Hans de Vos uit Nieuwdorp moest tot 1 december 2007 wachten voor hij het podium haalde. Op die zaterdag mocht de 59-jarige De Vos in Yerseke op dat door iedere duivenliefhebber felbegeerde podium stappen.
 
Met dank aan de blauwe jaarling doffer Bram, die hem in het seizoen 2007 het dagfondkampioenschap van Zeeland bezorgde. "Het zijn de beginletters van mijn vier kleinkinderen Bas, Rens, Amber en Mila. Kan het nog mooier", zegt Hans de Vos. Bas en Rens Bliek, respectievelijk 13 en 9 jaar oud, zijn al als de combinatie Bliek in de Zeeuwse duivensport actief.

Hans de Vos rook zelf op zijn zestiende al aan de duivensport. Na een periode waarin het op een laag pitje stond, won hij onder meer in 1988 provinciaal Chartres, in die dagen een midfondconcours. Een week later mocht die doffer opnieuw laten zien wat hij kon. Hans de Vos heeft hem nooit meer gezien. Op een volgende succes moest hij vervolgens negentien jaar wachten: zijn 'Blauwe Bram'. Die pakte de punten op de dagfondconcoursen vanuit Argenton (3e provinciaal), Blois (15e) en Chateauroux (110e) voldoende punten om zich tot Zeeuws dagfondkampioen te laten kronen.

Hans de Vos beoefende afgelopen seizoen de dagfond op het weduwschap met de doffers. Op de onderdelen vitesse en midfond probeerde hij het met het totale weduwschap (doffers en duivinnen). Het beviel hem niet, net zoals een aantal jaren geleden bij de meerdaagse fond. "Ik heb een paar keer Bordeaux geprobeerd. De eerste keer ging het formidabel, met vier van de zes in de prijzen. Het jaar daarop kwam er welgeteld ťťn duif terug van de zes die ik had ingezet. Mijn voorkeur gaat sindsdien uit naar de mid- en dagfond en ik heb nu het beste seizoen uit mijn loopbaan achter de rug."


Bram, een blauwe jaarling doffer, bezorgde Hans de Vos het dagfondkampioenschap van Zeeland. Hij heeft het beste seizoen uit zijn loopbaan achter de rug.

Natoer

Uitreiking 3e prijs natoer hok rayon 4 ,10 november 2007


Lewedorp zegeviert

LEWEDORP - Het Team Lewedorp heeft de derde editie van de Dutch Open voor duiven gewonnen. Voor die winst zorgde een blauwe witpen gekweekt door Renť van de Zande uit Wissenkerke.

De Dutch Open is een nationaal duivensportevenement. In Nederhorst den Berg staat een centraal hok waar jonge duiven in het voorjaar van diverse liefhebbers worden aangeleverd. Dit jaar werden 1467 duiven aangeleverd. De duiven worden vervolgens door een aantal liefhebbers centraal verzorgd en opgeleerd.

 


Bas & Rens

In 2006 zijn mijn kleinzonen Bas en Rens Bliek ook lid geworden en spelen ze ook met duiven. Ze werden 3e duif jeugd afd. Zeeland 96.

Ze mochten in december 2006 in Knesselare bij de fam GYSELBRECHT-DEGRAVE van de PIPA een gratis duif komen halen van de Gebr. Leytens uit Oostelbeers uit het soort van de 97/ 128 en Amore`s Dirk x Mooi Oog.


Duivenmelkers helpen slachtoffers Tsunami Azie

De zwaarste aardbeving in veertig jaar en de daaropvolgende vloedgolven, hebben in het zuiden van AziŽ en oosten van Afrika aan meer dan 125000 duizend mensen het leven gekost. Kustgebieden in Sri Lanka, IndonesiŽ,India,Thailand en MaleisiŽ was er een enorme schade. Meer dan een miljoen mensen waren in een klap alles kwijt. Toen Sjaak de beelden op TV zag wist hij direct; "hier ga ik wat voor doen". Mark Vandaele in Oostrozebeke werd gebeld en ook hij was direct bereid de helpende hand te bieden. Hij heeft samen met de fam. Gyselbrecht(pipa) de actie voortgezet in Belgie. Sjaak vond bondgenoten in Hans de Vos, Patrick Hermes, Theo Hoondert en Rinus Ars van PV de Postduif Lewedorp. Uit Arnemuiden namen Kees van Belzen , Hans van Leerdam en Jacco de Ridder plaats in de commissie. Veel duivenliefhebbers uit heel Nederland en Belgie schonken een bon of jonge duif voor deze actie. Via Internet werd er volop geboden en op de eindveiling in Cafť de Goede Verwachting kwam er nog een schepje bovenop. Samen met Nederland en BelgiŽ hebben we meer dan 100.000,-euro kunnen schenken aan dit getroffen gebied.

 

Hans en andere duivenmelkers in de PZC van vrijdag 14 januari 2005, voor de actie voor AziŽ.

V.l.n.r: Op de bank: Hans de Vos, Kees van Belzen, Theo Hoondert en Sjaak. Achter de bank: Rinus Ars, Patrick Hermes. (Op de foto ontbreekt Jacco de Ridder).

 

Start